Hvala vsem – 11. WithU Rally Vipavska dolina

Brez zadržkov lahko rečemo, da je letošnji reli zaznamovalo izredno spremenljivo vreme in vrnitev superspeciala. Po treh letih smo lahko spet izpeljali magični superspecial po ulicah Ajdovščine, ki ga vedno obišče več tisoč glava množica navdušencev. Tako kot se spodobi so program pred spektaklom popestrili vozniki gokartov, starodobnikov in tudi drifterji z res atraktivnim drsenjem na vsakem metru naših ulic. Pod okriljem glavnega sponzorja WithU Slovenija je letošnji rally začelo 85 posadk v pravem mednarodnem pomenu med katerimi so bile kar tri ekipe svetovnega merila, ki so naš reli vzele kot trening pred nastopom na WRC Hrvaška. Ajdovščina je res pokala po šivih in opazili smo nasmejane obraze v servisni coni, ob progi superspeciala in nenazadnje tudi po vaseh, kjer se je odvil sobotni del relija.

Foto: Jan Čermelj

Reli v Vipavski dolini ima svojo vrednost in tudi pravo podporo. Ne gre več le za športni dogodek, temveč za pravo turistično doživetje in promocijo naše doline. Številne posadke se v naše kraje vračajo zaradi slikovite pokrajine in tehnično zanimivih hitrostnih preizkušenj, ki omogočajo atraktivno vožnjo. 

Foto: Teo Gaberšček

Po lanskoletni osvežitvi hitrostnih preizkušenj smo letos le te obdržali z manjšo spremembo pri Predmeji. Kljub vsem načrtom, ki smo jih imeli za sobotni del relija pa se je vse spremenilo v popoldanskem času, kjer nas je močno presenetilo nepredvidljivo vreme. Naše molitve niso bile uslišane in zaradi močne burje, snega in dežja smo bili zaradi varnosti tekmovalcev in gledalcev primorani odpovedati tri hitrostne preizkušnje. Pri tem je izpadla celotna Predmeja in zadnje/nočne Žablje. Seveda stremimo k temu, da izpeljemo dogodek v celoti, vendar je varnost vedno na prvem mestu. Nihče si ne želi slabega scenarija, ki pa bi bil v teh vremenskih razmerah povsem verjeten.

Foto: Teo Gaberšček

Po toliko letih bi lahko že brez težav rekli, da smo z Občinama Ajdovščina in Vipava ter vsemi lokalnimi skupnostmi res dobra ekipa. Iz srca se jim zahvaljujemo, da lahko dirkači uživajo in izpopolnjujejo svoje sposobnosti po slikoviti Vipavski dolini. Upamo, da domačini ob pokanju in bencinskih hlapih niste preveč trpeli in se vam zahvaljujemo za strpnost.

Navdušenci in navijači tega bencinskega športa pa ste res nekaj posebnega. Zagotovo ste duša našega relija, saj so vzkliki veselja in spodbujanje vseh posadk nekaj najlepšega, kar lahko vsak udeleženec doživi. Z navijanjem ne nagradimo le posadke, temveč tudi trdo delo mehanikov, ki v boksih ne vidijo atraktivnih voženj. Vsi skupaj smo dejansko ena velika družina, le taka malce bolj razširjena in iz vseh »vetrov«.

Foto: Teo Gaberšček

Vsaka duša pa potrebuje tudi srce in to ste vsi tisti, ki ste na kakršenkoli način pomagali pri izvedbi relija. Hvala vsem prostovoljcem, redarjem, funkcionarjem, komunali, policiji, gasilcem in reševalni službi. Poskrbeli ste, da je vse potekalo čimbolj v skladu z načrtom. Posebno mesto si zaslužijo tudi sponzorji, brez katerih se pretekli vikend ne bi morali veseliti in uživati ob vonju bencina. Hvala vam, da nam zaupate in nas podpirate pri tem dogodku.

Izpostaviti moramo tudi domači klub Ajdovščina Motorsport, kjer smo se v zadnjem letu na račun novih klubskih prostorov še bolj povezali in zavzeli za profesionalno organizacijo tega dogodka. Vsako leto nas čaka kakšen izziv, za katerega vedno najdemo rešitev. Čeprav gre za vsakoletno organizacijo dogodka, nikoli ne gre vse po istih smernicah. In prav na tem mestu smo ponosni na člane našega kluba, ki so pripomogli k izpeljavi 11. WithU Rally Vipavska dolina.

 

Verjamemo, da bomo o letošnjem rallyu govorili še dolgo časa in se spominjali tega kaotičnega vremena, ki je še dodatno otežil delo vodstvu relija. Smo pa letos spet dokazali, da skupaj zmoremo več in tega se bomo držali tudi v prihodnje. Se vidimo naslednje leto!

Scroll to top