10. WithU Rally Vipavska dolina

Zaradi slabe epidemiološke slike v lanskem letu, smo letos uspešno izvedli jubilejni 10. Rally Vipavska dolina pod okriljem glavnega sponzorja WithU Slovenija. Kljub temu, da smo se morali superspecialu po centru Ajdovščine odpovedati, je Vipavska dolina pretekli vikend vseeno pokala po šivih. Letošnji reli je bil zagotovo nekaj posebnega, saj so ga zaznamovale visoke temperature in osvežene hitrostne preizkušnje. Prepričani smo, da so čudovite vremenske razmere le še bolj navdušile navijače in tekmovalce. Res je bilo lepo opaziti nasmejane obraze v servisni coni, ob hitrostnih preizkušnjah, v razgretih dirkalnih avtomobilih in nenazadnje tudi po vaseh, kje je bilo čutiti vonj po bencinu in razgretih pnevmatikah.

Reli v Vipavski dolini pridobiva na vrednosti in tudi podpori. Že več časa trdimo, da ne gre le za športni dogodek, temveč za pravo turistično doživetje in promocijo. Številne posadke se v naše kraje vračajo zaradi slikovite pokrajine in tehnično zanimivih hitrostnih preizkušenj, ki omogočajo atraktivno vožnjo. Ob 10. obletnici si je reli zaslužil malce osvežitve in prav to smo voznikom ponudili pri hitrostnih preizkušnjah Višnje, Manče in Velikih Žabljah. Brez sprememb je ostala le Predmeja, ki je zaradi naravnih tunelov in vzpenjajoče se ceste legendarna že sama po sebi. Na tej točki bi se z največjim srcem zahvalili Občini Ajdovščina, Občini Vipava in vsem lokalnih skupnostim, skozi katere so potekale te zanimive dirkaške trase. Upamo, da domačini ob pokanju in bencinskih hlapih niste preveč trpeli in se vam zahvaljujemo za strpnost.

Navdušenci in navijači tega bencinskega športa ste res nekaj posebnega. Najbrž lahko brez težav rečemo, da ste duša našega relija. Vzkliki veselja in spodbujanje vseh posadk je nekaj najlepšega, kar lahko vsak udeleženec doživi. Z navijanjem ne nagradimo le voznika in sovoznika, temveč tudi trdo delo mehanikov, ki v boksih ne vidijo atraktivnih voženj. Vsi skupaj smo dejansko ena velika družina, taka malce bolj razširjena.

Vsaka duša pa potrebuje tudi srce in to ste vsi tisti, ki ste na kakršenkoli način pomagali pri izvedbi relija. Hvala vsem prostovoljcem, članom kluba Ajdovščina Motorsport, redarjem, funkcionarjem, policiji, gasilcem in reševalni službi. Poskrbeli ste, da je vse potekalo čimbolj v skladu s planom. Posebno mesto si zaslužijo tudi sponzorji, brez katerih se pretekli vikend ne bi morali veseliti in uživati ob vonju bencina. Hvala vam, da nam zaupate in nas podpirate pri tem dogodku.

Verjamemo, da se bo o letošnjem reliju še dolgo časa govorilo, morda celo do takrat, ko bo čas že za naslednjega. Dokazali smo, da skupaj zmoremo marsikaj in tega se držimo tudi v bodoče. Hvala vsem in se vidimo – naslednje leto?

Besedilo: Primož Makuc

Foto: Jan Čermelj

Scroll to top